Sunnuntaisämpylässä: tunne kilpailijasi

Posted on 3.11.2013

0


Sunnuntaisämpylän ajatuksena on tarjoilla yksi ajatus mieleesi muhimaan tulevalle viikolle.
Tämän sunnuntain sämpylänä on: Tunne kilpailijasi paremmin kuin he tuntevat itsensä.

Liiketoimintasi ei pitäisi ensisijaisesti rakentua suhteessa kilpailijoihisi vaan suhteessa asiakkaisiisi. Voidaksesi kuitenkin tuottaa asiakkaillesi kilpailijoitasi enemmän arvoa, sinun on tunnettava heidän vahvuutensa ja heikkoutensa jopa paremmin kuin he itse.

Ei ole lainkaan harvinaista, että yrityksillä on väärä ja usein liian ruusuinen kuva omista vahvuuksistaan sekä väärä ja liian risuinen kuva kilpailijoiden vahvuuksista. Ja kuten hyvin tiedämme, koskaan ei ole hyvä aliarvioida kilpailijoiden vahvuuksia saati yliarvioida omia.

Siksi sinun tulee selvittää

  • missä kilpailijasi ovat asiakkaiden mielestä erityisen hyviä ja missä eivät
  • mitä asiakkaat kilpailijoissasi erityisesti arvostavat ja mitä eivät

Kysy asiakkailtasi, yhteistyökumppaneiltasi ja omalta henkilöstöltäsi näitä asioita. Jos et tohdi tehdä sitä itse, käytä apunasi tutkimustoimistoja tai muita apuja.

Katso tulevalla viikolla kilpailijoitasi erilaisin silmin. Arvosta heitä ja heidän tapaansa toimia. Muista että kilpailu ei ole suinkaan ikävä asia, vaan mahdollisuus suhteuttaa oma toimintansa ja pyrkiä aina vain parempaan. Kilpailija on paras kirittäjäsi, ja siksi sinulle elintärkeä.